pachet legislativ - legis
marți, 6 noiembrie 2007 by legis
SOFT PROFESIONAL DE CONSULTARE LEGISLATIVA
LEGIS STUDIO
Programul informatic de consultare legislativa “LEGIS STUDIO“ , realizat intr-o tehnologie IT moderna, va ofera posibilitatea de a fi la curent cu prevederile legale din toate domeniile, într-un timp foarte scurt şi cu un efort minim. Continuu apar noi şi noi acte normative, dar nu mai este necesara parcurgerea seturilor întregi de monitoare sau colecţii de legi. ”LEGIS STUDIO” face acest lucru pentru dumneavoastră si va actualizeaza ZILNIC bazele de date legislative .
1. CONTINUT :
Legislaţia României - ACTE OFICIALE(M.O. partea I, I BIS, BIS SPECIAL)
-
baza de date cuprinde peste 90.000 de acte normative din perioada 1810 si pana in prezent;
-
toate tipurile de acte oficiale din perioada specificata mai sus: legi, decrete, hotarari, ordonante, ordine, criterii, norme, precizari, anexe, acte republicate, etc.;
-
toate codurile (codul comercial, civil, de procedura civila, penal, de procedura penala, muncii, aerian, vamal) in forma originala cat si in forma actualizata.
-
Constitutia Romaniei din anii: 1866, 1923, 1938,1948, 1952, 1965, 1974, 1986, 1991, 2003.
Ofera forma la zi a unor acte modificate in mai multe randuri, dar nerepublicate. Ex.: CODUL FISCAL, CODUL MUNCII, CODUL PENAL, LEGE nr. 19 din 17 martie 2000, privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, LEGE CONTABILITATII Nr. 82 din 24 decembrie 1991, HG nr. 461/ 2001, LEGEA nr. 50/ 1991, LEGEA nr. 359/ 2004, etc
Modul care faciliteaza introducerea si gestionarea actelor proprii societatii utilizatoare, din punct de vedere al legaturilor si incadrarilor pe tematici, in acelasi mod cu cel al modulului de ACTE OFICIALE.
Ofera cele mai importante acte din legislatia Romaniei traduse in limba engleză in mod oficial ex.: The Law no. 26/05 November 1990 (*republicată*) Law regarding the trade register*), The Law No. 31/16 November 1990 (*republicatá*) Law on trading companies*, The Law No. 18/February 19, 1991 Law on the land resources*).
Permite selectarea unor acte intr-o lista proprie si urmarirea acestora sub aspectul tuturor modificarilor ce survin, utilizatorul fiind permanent avertizat de modificarile suferite de aceste acte din lista.
JURISPRUDENTA – actualmente peste 30.000 spete (01.08.2007)
Permite consultarea, gestionarea si actualizarea deciziilor emise de instantele de judecata competente (curtile de apel din tara, Inalta Curte de Casatie si Justitie, tribunale, etc), grupate pe tematici si subtematici.
SINTEZE ECONOMICE- grupate pe tematici economice specifice: Accize, Control Fiscal, Creante bugetare, Evaziune fiscala, Impozit, Piata Muncii, TVA
DOCTRINE din toate ramurile de drept (Drept Civil, Drept Penal, Dreptul Bancar, Dreptul financiar, Dreptul Comertului International, Dreptul Muncii, Dreptul Administrativ, Dreptul Transporturilor, Dreptul de Autor, Dreptul international al afacerilor, Drept Diplomatic si Consular s.a.,)
Dictionar roman, latin, juridic, de drept civil, de drept al muncii, de drept international al afacerilor, bancar si de asigurari, etc.
Modulul contine modele tip de contracte, actiuni in justitie, contestatii, plangeri, cereri, reclamatii, procuri, etc.
Modulul contine Codul Ocupatiilor din Romania (COR) si Codul de Clasificare a Activitatilor din Economia Nationala (CAEN), Codul Produselor si Serviciilor adiacente Activitatilor din Economia Nationala (CPSA), Vocabularul Comun de achizitii - sistemul de clasificare folosit in Uniunea Europeana - Common Procurement Vocabulary (CPV)
Modulul contine comentariile unor specialisti recunoscuti, in legatura cu modul in care trebuie interpretat sau aplicat un act normativ. Comentariile sunt monitorizate din Revista Dreptul, Revista de Drept Comercial, Revista de Drept Penal, Juridica.
JURISPRUDENTA CURTII EUROPENE PENTRU DREPTURILE OMULUI
CONTRACTE COLECTIVE DE MUNCĂ – MONITORUL OFICIAL PARTEA A V– A
DEFINITII SI ABREVIERI - Contine definitiile si abrevierile care se regasesc in legislatia romaneasca, cu posibilitatea cautarii unei expresii in definitii sau in termeni si hiperlink la actul in care a aparut abrevierea sau definitia cautata.
ACHIZIŢII PUBLICE – MONITORUL OFICIAL PARTEA A VI - A - contine anunturile pentru licitatii publice (Monitorul Oficial partea a-VI-a), grupate in functie de tipul achizitiei (de produse, de lucrari, de servicii, de produse si servicii), codul CPSA, tipul de anunt (de intentie, de participare, de atribuire)
AUTORIZATII- Modul cu importanta aplicare practica, indicand documentele, etapele si termenele pe care o persoana trebuie sa le aiba in vedere pentru obtinerea unei autorizatii, licente sau eliberarea unui anumit act de catre o institutie.
In fiecare astfel de document este precizat totodata si cadrul legal in baza caruia se elibereaza un act, precum si referiri la alte acte normative conferind utilizatorului siguranta in demersurile sale.
Acest modul ofera si posibilitatea cunoasterii de catre utilizator a sanctiunilor la care persoanele se expun in situatia in care legislatia nu este respectata in totalitate in etapele eliberarii unui act.
2. FACILITĂŢI:
2.1 Facilitati de vizualizare. Pentru fiecare act se prezinta:
-
vizualizarea actelor in mod hipertext, inclusiv a imaginilor continute de acestea;
-
titlul actului,
-
legatura cu actele anterioare si ulterioare (abrogari, modificari, completari, etc.),
-
monitorul in care a aparut actul,
-
emitentul actului,
-
textul integral,
-
legaturi cu acte din modulele aplicatiei (jurisprudenta, comentarii, doctrina, dictionare),
-
starea actului - (utilizatorului i se ofera posibilitatea de vizualizare a listei articolelor actului curent, asupra carora, actele ulterioare, produc modificari, completari, abrogari etc.)
-
evidentierea articolelor abrogate, modificate, completate etc.
-
vizualizarea simultana a doua acte. Daca in cadrul unui act se face referire la un alt act (hyperlink) utilizatorul poate vizualiza in paralel actul curent precum si actul de referinta la nivel de articol prin afisarea celor doua acte in paralel, in format orizontal sau vertical.
-
vizualizarea simultana in mai multe ecrane a textelor a mai multor acte intre care exista o anumita legatura;
-
exista posibilitatea de a afla in orice moment definitia unui cuvant sau expresii prin afisarea explicatiei din dictionare;
-
exista posibilitatea de a vizualiza cuprinsul unui act in paralel cu continutul acestuia;
-
exista posibilitatea de a introduce adnotari la continutul unui act
2.2. Facilitati tiparire la imprimanta
Programul LEGIS permite configurarea tiparirii la imprimanta prin utilitati proprii:
-
vizualizarea inaintea tiparirii si tiparirea integrala a textului actului
-
tiparirea selectiei din cadrul textului unui act
-
tiparirea listei de legaturi a unui act
-
tiparirea textelor / titlurilor actelor dintr-o selectie
-
tiparirea listei actelor selectate sau a listei actelor abrogate
-
tiparirea listei prescurtarilor actelor
-
tiparirea listei actelor care sunt in legatura cu actul curent
-
tiparirea listei actelor sau a titlurilor actelor care sunt in legatura cu un articol al actului curent etc.
Programul de listare permite listarea pe rand a paginilor pare, impare, alegerea tipului de imprimanta, alegerea formatului de pagina si a fontului dorit, modul de incadrare in pagina (margine stanga, dreapta, sus, jos), posibilitatea de spatiere a textului etc.
2.3. Facilitati de selectie si cautare rapida dupa multiple criterii:
-
tematica – in cadrul careia se poate selecta direct una sau mai multe subtematici;
-
tipul actului (lege, decret, hotarare, decizie, precizare, norma, etc.). Se pot alege simultan mai multe tipuri;
-
data publicarii sau intervalul in care a fost publicat;
-
emitent (guvern, parlament, presedinte, etc.). Se pot alege simultan mai multi emitenti;
-
publicatia in care a aparut (Monitorul Oficial sau Buletinul Oficial). Se pot alege simultan mai multe publicatii
-
dictionar de cuvinte. Se pot alege mai multe cuvinte care se regasesc toate in textul actului sau doar unul.
-
tematica proprie;
-
dupa o anumita expresie introdusa de utilizator. Cautarea expresiei se face la nivel de paragraf, in mod exact sau aproximativ;
-
data aparitiei in Monitorul Oficial;
-
acte atacate la Curtea Constitutionala si declarate neconstitutionale
In urma unei selectii dupa unul sau mai multe criterii, rezulta o lista de acte ce poate fi salvata sub un nume propriu care poate fi accesata oricand, ulterior. Poate fi selectat un singur criteriu sau orice combinatie a acestora.
Programul permite lucru intr-o fereastra temporara – editor propriu, unde se pot aduce acte intregi, articole din acte sau informatii din oricare modul al aplicatiei. Tot aici se pot face adnotari, comentarii, rezultatul compilatiei putand fi listat sau salvat sub un nume propriu dat de utilizator.
Existenta legaturilor dintre acte
Sunt oferite informatii asupra gradului de actualitate al unui act normativ, prin punerea la dispozitie a legaturilor acestuia din punctul de vedere al abrogarilor, modificarilor, republicarilor, completarilor, aprobarilor. Se poate sti astfel in ce masura actul este in vigoare.
Posibilitatea de introducere acte proprii
Este permisa introducerea propriilor acte, cat si gestionarea acestora in aceeasi maniera ca a actelor normative. Actele interne pot fi sterse, modificate sau exportate pentru prelucrari cu alte pachete de programe.
Utilizatorul poate realiza legaturi intre propriile acte interne precum si intre actele interne si actele oficiale la nivel de articol.
Posibilitati de export a fisierelor
Posibilitatea extragerii unor parti din continutul unui act normativ si includerea acestora in actele proprii, editate de utilizator (cu WORD-ul sau alte editoare);
Pentru a intra in posesia programului legislativ legis va rugam sa ne contactati la numerele de telefon/fax: 0745-255.066 / 0264-593.899. E-mail: legis@softleislativ.ro, web: http://www.softlegislativ.ro